Samarbeidspartnere

Ørsdølen

Turer med MK Ørsdølen i juli og august. M/K Ørsdølen var den siste båten som gikk i organisert rutetrafikk på en innsjø i Rogaland. Trafikken på Ørsdalsvatnet ble formelt avvikla i 1983, da strandgarden Lauperak fikk veisamband. I dag går Ørsdølen i turisttrafikk på det 17 km lange vatnet. Båten har faste turer hver søndag i sommermånedene, og kan bestilles til private turer utover dette. Se nettside og Facebook for nærmere informasjon om tidspunkt og tema for turene. 

Byrkjedalstunet

Mat, historie og den ekte opplevelsen.
Byrkjedalstunet er et hotell hvor maten, historien og den jordnære, ekte opplevelsen står i sentrum. Byrkjedalstunet har også eget lysstøperi. Her er norskproduserte og håndlagede lys sammen med lokal kunst og interiørvarer.

FORVALTER AV KULTUR
Natur, idylliske byggverk, kokkekunst, vin og komfort knyttes sammen og gir et sanselig inntrykk. Her kan du overnatte i idylliske hus bygget i eksakt samme stil som husene som sto i området på 1800-tallet. De mange detaljene innen gjenstander, dekor og farger skaper en stemningsfull reise tilbake i tid, på tross av at komforten er topp moderne. På tunet finnes alt fra det lune og hjemmekoselige til det spektakulære og særegne.

I STORSLÅTT NATUR
Byrkjedalstunet hotell er omringet av Rogalands flotteste natur og er et glimrende utgangspunkt for fine naturopplevelser til f.eks. Lysefjorden, Preikestolen, Kjerag, Månafossen, Gloppedalsura og de praktfulle Jærstrendene. Vi er kjent for god, tradisjonell norsk mat og serverer alt fra bondekost til de flotteste selskapsretter. I 1999 ble restauranten vår kåret til årets spisested langs veien og regions vinnere av årets Ganefart i 2008.

Laksebørsen

I 2018 åpnet Laksebørsen i nyrestaurerte lokalet som tidligere hadde vært Apelands Kafe. Vi har kapasitet til å dekke opp til 40 personer til middag, lunch, tapas eller annen servering. Lokalet er egnet for konserter, pubkvelder, middagsselskap, konfirmasjoner, dåp, kurs og konferanse.

Laksebørsen har alle rettigheter.

Veen Gårdscamping

Veen Gårdscamping ligger nære Månafossen, Preikestolen og Kjerag. Vi er en trivelig gårdscamping med hytter og plasser for telt, bobil og campingvogn. Her finner du også flere koselige dyr og en gårdsbutikk med salg av lokale varer.

Bjerkreim padleklubb

Bjerkreim klatreklubb